erotisch werk

De vraag waar mijn fascinatie voor de naakte mens vandaan komt, is niet eenvoudig uit te leggen. Een poging...
Kunst is emotie. Erotiek is emotie. Deze twee emoties combineren goed. Erotische kunst is meer dan naakt. De warmte van de huid, de spanning van een houding, een blik van verleiding , de beslotenheid van het moment…liefde of lust…

Door materiaalgebruik, belichting en compositie kan ik mijn mensen (een vrouw, een man of beide in verschillende vormen) in een beeld neerzetten waarbij je als toeschouwer soms het gevoel kunt krijgen meer te willen zijn dan voyeur. Een sensueel beeld waarbij de kwetsbaarheid en warmte je meevoert in de intimiteit van een onverteld verhaal. De close-ups waarbij het lichaam bijna geabstraheerd wordt. Bijna fotografisch maar nooit pornografisch. Artistiek naakt met een erotische lading. En...gewoon mooi!

 

ELTA

Inmiddels bestaat deze groep al 25 jaar in bijna dezelfde samenstelling. Wat begonnen is als een hobbyclubje is uitgegroeid tot een serieuze tekengroep met meer dan amateurs.
Onder leiding van externe en interne leraren hebben we vanuit de kunstgeschiedenis de verschillende kunststromingen leren zien en waarderen. De manier van kijken, het werken met de materialen en de essentie van de tijdsgeest werden in opdrachten onderzocht en met een eigen invulling weergegeven. Dit heeft ons een bijzonder grote basis aan technieken, materialenkennis en beheersing gegeven. Ieder jaar bepalen we wat de inhoud van het cursusjaar zal worden en hoe de invulling vorm gegeven gaat worden. Omdat we met 14 (eigen-wijze) personen zijn, is consensus soms moeilijk te bereiken. Het kan dus voorkomen dat we een cursusjaar hebben waar we niet zomaar voor gekozen zouden hebben. Echter, door de dynamiek van de groep, de opdrachten, het bespreken van werk en de enthousiasme van de anderen, sta ik (laat ik voor mezelf spreken) nooit voor de keuze om af te haken maar om te proberen. Abstract is echt niet mijn ding, maar was wel erg leuk om te doen en heeft mijn werk toch ook wel beïnvloed. Ieder jaar wordt afgesloten met een tentoonstelling wat slechts twee dagen duurt. Hier zijn de resultaten van het cursusjaar te zien en heeft ieder lid een eigen plek om vrij werk op te hangen. Er mag verkocht worden!

Traditioneel is ook de ‘tekenweek’. In de zomervakantie komen we op het landgoed ‘Lockhorst’ bij elkaar waar we in alle rust kunnen schilderen.

 

werk in opdracht

Vanuit de verschillende stijlen van werk komen regelmatig verzoeken om een eigen werk voor thuis of als bijzonder cadeau. De mogelijkheden zijn divers.
Beginpunt is altijd het gesprek. Omdat ik makkelijk visualiseer, ontstaan tijdens dit gesprek al de nodige schetsen en komen er vele ideeën boven tafel. De inbreng van de opdrachtgever stimuleert dit proces. We bespreken de materialen met de mogelijkheden en het formaat van het werk. Speciale wensen kunnen nu ook besproken worden. In deze fase ontstaat ook een prijs.  Soms zal ik werken naar aanleiding van bestaande foto’s, in sommige gevallen zal ik foto’s maken als studie- en werkmateriaal. Dit kan zowel bij de opdrachtgever thuis of op locatie zijn als in mijn atelier.
Wanneer ik eenmaal aan het werk ga, laat ik via tussentijdse foto’s zien hoever het werk vordert. De tijdsduur van een project verschilt per materiaal en bij het benaderen van de voltooiingfase komt de vraag hoe het werk afgerond gaat worden. De omlijsting van een werk vergt aandacht. Een verkeerd gekozen lijst kan het werk totaal verdrukken. De juiste omlijsting geeft een werk een extra dimensie. De kosten van het inlijsten zijn overigens voor de opdrachtgever.
Daarnaast maak ik ook illustraties. De illustratie is een vak apart; Boekomslagen, tekeningen bij een verhaal maar ook logo’s en op zichzelf staande beelden die universeel gebruikt kunnen worden. Met enig trots kan ik bovendien vertellen dat er enige werken van mij als tattoo gebruikt zijn. Ik heb zes jaar lang de kinderpagina’s van het tijdschrift ‘de Boerderij’ mogen illustreren en heb daarnaast nog de nodige free-lance opdrachten uitgewerkt. Het is ontzettend leuk om de uitdaging aan te gaan om de essentie van de tekst of het beeld neer te zetten wat voor iedereen herkenbaar is.

 

...
mei 2013
.