gewoon...Joanne Durtler

 

Een website is nooit helemaal volledig, laat staan helemaal up to date. Dat ga ik hier ook niet proberen. Ik wil op deze website een impressie geven van wie ik ben. Het is aan de kijker om te ontdekken... Een kijkje in mijn atelier, een paar van mijn werken, mijn favoriete materialen en de manieren om me te ontmoeten. Gewoon...helder en transparant .

mijn leven

Geboren in 1959, aan de andere zijde van de wereld, Canadese van geboorte dus. Hoewel ik al ruim veertig jaar in Nederland woon, toch nog een licht accent met nog steeds problemen met de lidwoordvervoegingen, maar Nederlandse in mijn hart. Werkzaam in het onderwijs als Intern Begeleidster voor drie dagen in de week. Geweldig werk waarbij ik geniet van het contact met kinderen en volwassenen. Daarnaast (of daarbij) moeder van 3 kids, 2 stiefkids en 3 kleinkids en 4katten. Het verleden bepaalt je toekomst maar je moet wel weten dat je NU leeft. De Jamaicanen spreken over Fulljoy…de overtreffende trap van enjoy. Geniet, zeker niet met mate, en ik besef dat wat me klein probeerde te maken me juist sterker heeft gemaakt.

 

mijn inspiratie

 

Kees, mijn liefde, mijn maatje, mijn minnaar, mijn man. Hij gaf me op onze huwelijksdag in 2000 een schilderkist met olieverf en alle vertrouwen en ruimte om ermee te experimenteren. Hij gaf me de liefde voor mezelf terug, hij leerde me genieten van alle facetten van ons leven. Mijn inspirator, forever and beyond, staat na zijn overlijden nog dicht bij me en vindt zijn weg terug in mijn werk. Soms in de vorm van een veer, soms kun je zijn ogen in de achtergrond vinden. In het schilderij wat ik van hem heb gemaakt, heb ik zijn as verwerkt. Een emotioneel bijzonder schilderij wat een nieuw periode in mijn leven start. Na zijn dood was ik emotioneel verlamd en kon de rust en het gevoel niet vinden om te schilderen. Na het werken aan zijn portret is er ruimte gekomen om weer te voelen. Emotie is leven...

 

forever and beyond

...
mei 2013
.